torstai 19. maaliskuuta 2015

Jäähyväisvero (KIROILUVAROITUS! TOISTAN KIROILUVAROITUS!)

Olisittepa nähneet pirullisen, vittumaisen ja kaikkea mahdollista- virnistykseni kun näin, että Suomi on suunnittelemassa jäähyväisveroa. Siis veroa niille, jotka muuttavat Suomesta ulkomaille. Todellako? 

Pari esimerkkiä: 

Löydän miehen ulkomaanmatkalla ja rakastun ja menen naimisiin ja mietitään yhteistä elämää tästä eteenpäin.
-Kulta, elämäni on Amerikassa. Kaikki sukulaiset ja ystävät. Sinäkin olet aina halunnut sinne, sanoo mies.
- Niin mutta jos muutan, Suomi nyysii veroa siitä hyvästä. Aivan kuin verottaisivat rakkaudesta ulkomaalaiseen mieheen. 
Juuri näin! 

Haluan opiskelemaan ulkomaille, muutanpa sinne. Ai niin, lukukausi maksujen rinnalla fyrkkaa repii itselleen rakas Suomi.

En itse näe jäähyväisverossa järjen häivää. En näe siinä mitään muuta kuin rahanhimoisen Suomen, jolle ei riitä ne tulot, joita Suomi saa kun repii itseään kaljuksi. Tarkoitan tällä sitä kun alkaa olla paljasta länttiä siellä sun täällä. Myös luonnonsuojelukohteen arvoisessa metsässä. Ja sitten joku viittii vielä sanoa, että puun kaatoon olisi varaa vielä enemmänkin. EI OLE. 

No, nyt mentiin ohi aiheen. Palaan tähän aiheeseen ihan pian. Siis avohakkuuseen. Käsittelen omia kokemuksiani, sitä tapausta kun joku kaupunkilaistollo halusi Puijolle golfradan ja sitä että Kuopio haluaa Neulaniemeen 5900 uutta asuntoa. Eiköhän asuntoja riitä. On ainakin joka viikko kotiin tuleva jokakoti täynnä myytäviä asuntoja. Sieltä ostakoon omansa, ettei tarvitse kaunista, ja niinkuin viikkosavossa oli, harvinaista metsää hakata persaukiseksi. Äly hoi älä jätä, sanon minä Suomelle. Paha vaan, että taitaa jätättää jo hyvän matkaa.

Takaisin aiheeseen. Siis Suomi aikoo verottaa henkilöiltä, jotka haluavat rikkoa rajojaan, jotka eivät halua kulkea Kultaista keskitietä vaan paremman ojan puolella, jotka haluavat selvittää tarjoaako joku muu maa (kuten iki-ihana USA) enemmän (mitä varmasti tekeekin) kuin rupusuomi. 
Mielestäni tarjoaa. Ainakin sellaisia lapsellisia asioita kuten kouluaktiviteetteja ja kerhoja ja vuosikirjan teon. Sitä aitoa High School spiritiä ja sitten voit palata postaukseen Suomi on Paska maa, jossa on pintaraapaisu siitä mitä Suomi ei ole.

Koska tämä alkaa mennä tällaiseksi paskamaiseksi diktatuuriksi koko homma, niin minulla ei ole kohta (kunhan olen tämän plan B opiskeluni tehnyt) muuta sanottavaa Suomelle kuin että Sayonara! 

(ja pidä se v*tun jäähyväisvero itselläsi)

p.s Haluan muistuttaa että (ainakin vielä) Suomessa on mielipidevapaus. Jos joku vetää kirjoituksestani herneen nenään ja se menee halki poikki ja vinoon niin ei voi mitään. Joku voi olla isänmaallinen, mutta minä laulan kovaäänisesti Maamme laulun aikaan The Star Spangled Banner.
(maa rohkeiden ja vapaiden?)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti