perjantai 20. maaliskuuta 2015

Puu Kaaatuuuuu! (Maailman keuhkot pahassa jamassa)

Elikkäs aiheena avohakkuut. Joka on siis tehotuotantoa. Se EI OLE metsänhoitoa.

Kaksi esimerkkiä:

Oman kotini lähellä oli synkkä, pelottava, rauhallinen metsä. Siellä oli kuusia, joiden ympärille eivät kädet riittäneet. Siellä oli metrin korkeita muurahaispesiä. (muurahaispesät ovat suojeltuja! varsinkin mutantti yksilöt!) Siellä oli korkea kallio. Osaatteko arvata mitä siellä on nyt? Paljasta pintaa, tuhottuja muurahaispesiä, puita on kaadettu aivan kallion viereltä, vaikka eikös siinä ole joku suojaraja. Tämän takia se kaunis kallio on hajonnut ja lohkareita vierinyt sinne tänne. Sellä on tapahtunut katastrofi. Kun se pari vuotta sitten tapahtui en voinut muuta kuin mennä sinne ja itkeä vasten myllättyä sammalmaata. Kaiken lisäksi äitini kertoi, että eräs nainen oli kaavaillut siitä luonnonsuojelukohdetta. Paperista puuttui vain nimet. . . . . . .
No, aion suojella sitä tästä eteenpäin ja myös sen viereisiä metsiä, sillä toivottavasti saan sen itselleni ostettua joku päivä tulevaisuudessa.

Puijolle Golf-rata:

Siellä on jo 6,5 hehtaarin golfrata. Olisiko muka tarvittu enemmän? Joku sanoo, että hienommalla radalla olisi kansainvälisiä golfin harrastajia saatu tänne Suomeen. Älä narraa. Muiden maiden kouluissa tuskin opetetaan mikä se semmonen Suomi on, jos opetetaan niin tutuksi tulee maan juomatavat.Okei, luin juuri että vaikka golfrataa ei tulekaan aiotaan tehdä maisema-avauksia. Sana pisti silmään kuin tulikuuma neula. Avauksia, niin kuin avohakkuuta! V*ttu kyllä sitä voi joskus ihan metsääkin katsoa. Onhan sekin kaunista nähdä kuinka sammal kiipeää puuta pitkin ja niin edelleen. Tämän olis joku kaupunkilais piiiiiiiiip halunnut tuhota. Mulla olis vaikka kuinka paljon sanottavaa, mutta kun alkaa joka toinen sana olla voimasana niin jätänpä tähän. 
"Ympäristölautakunnan lausunnon mukaan golf-kentän laajennus on ristiriidassa voimassa olevan yleiskaavan kanssa. Laajennusalue sijoittuu lautakunnan mukaan joko uhanalaisiksi tai silmällä pidättäviksi luokitelluille luontotyypeille.Laajennuksella saattaa lautakunnan mukaan olla vaikutuksia luontodirektiivin mukaisiin tiukasti suojeltuihin lajeihin, kuten viitasammakko ja lepakot, joiden lisääntymis- ja levähdyspaikkoja ei saa heikentää ilman luonnonsuojelulain mukaista poikkeuslupaa. Lausunnon mukaan golf-kentän rakentamiselle ei todennäköisesti myönnettäisi poikkeuslupaa. " 




Jos blogiin olin mahdollista lisätä ääniefektejä kuulisitte parhaillaan samppanjalaseja rikkovan piiiiiiiip- äänen.
No onneksi sitä ei tavinnut tehdä ja joku akka mainitsi että vie jonkun aikaa palautua tästä taka-iskusta. No, eipähän onneksi ollut takaisku, jonka itse olisin antanut. (15 cm piikkikorolla)

                                    




Terveiset vaan kaikille niille jotka jatkossakin harjoittavat avohakkuuta minun kotini lähellä. Aion jatkossakin huutaa kovaäänisesti teille ilmastonmuutoksesta, siitä kuinka asshole- ihmisiä olette. Ja näette aivan varmasti kuinka kaikki raajani (kädet ja jalat) näyttävät teille kansainvälistä käsimerkkiä. Tiedän, että te ette avuhakkuusta määrää, mutta viekää terveiseni pomollenne: 


On sanottu, että metsät ja puut ovat kuin maailman keuhkot. Kun avohakkuu paikkoja näyttää olevan vähän siellä sun täällä ja sademetsätkin hakataan paskaksi, käy maailman keuhkoille samalla tavalla kuin vuosikymmenten ajan kessuttelevalle tupakanpolttajalle. Keuhkosyöpä on aika paha parantaa ja niin on avohakkuiden seurauksena tapahtuva ilmastonmuutoskin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti