maanantai 18. huhtikuuta 2016

Starttiraha

Otetaanpas mielen virkistämiseksi hieman englantia tähän väliin.

Kuka saa mielensäsopukoista kaivettua suomenkielisen sanan englannin kielen sanaan start? Aloittaa, eikö vain?

Niinpäs onkin. Ja starttiraha siis tarkoittaa aloitusrahaa. Ainakin sen pitäisi tarkoittaa.

Kuuluisasta wikipediasta haettuna: Starttiraha on aloittavalle yrittäjälle tarjottava etu. Sen on tarkoitus varmistaa aloittavan yrittäjän toimeentulo ja parantaa työllisyyttä.

Ai kun kiva. Ihanaa. Työllisyys kasvaa, ei tartte omasta pussista miettiä riittääkö vaan saa unelmansa perustamiseen tukea. Ja onhan se hienoa että on joku kannustin yrittäjyyteen.

Kuulosta hyvältä, eikö vaan. Mutta tässäkin asiassa Suomi sahaa suomalaista silmään sen minkä ehtii. Niin hyvältä kuin tuo starttiraha kuulostaa, se on liian hyvää ollakseen totta. Ja kaikki kaatuu helvetinmoiseen paperisotaan ja millintarkkaan tutkimukseen.

Eräs joka on perustamassa yritystä kertoi minulle hakevansa starttirahaa, hän ei saa sitä. Kysyin miksi. Hän vastasi niin, että mulle jäi pelkkä *facepalm*. Ja jäin ajattelemaan että älyssäni on vikaa. Hän vastasi näin: starttirahan saa vasta sitten kun on niitä tuloja yrityksellä. Ja yritystä ei sais perustaa vielä ennenkun saa sitä startirahaa.

Eli starttirahaa ei saa kun ei ole tuloja yrityksellä. Ja tätä yritystä ei saa jos ei oo starttirahaa. (jos yrityksen perustaminen ei onnistu omasta pussista)

*facepalm *




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti