tiistai 14. maaliskuuta 2017

http://yle.fi/uutiset/3-9506947

Yle Kuopio uutisoi ettei Kuopion kaupunki tee aukkohakkuita vaan harventaa. Taitaa valehdella...



Kuva: Joonas Nieminen/YLE

"Asutuksen keskellä ei ole lainkaan aukkohakkuita. Kaikki ovat harvennuksia tai raivauksia, Laukkanen sanoo."

                                               XD


No on kyllä kuvaaja Joonas Nieminen valinnut huonon perspektiivin. Eihän tuo näytä miltään muulta kuin puhtaalta aukolta. Ja kyllä tuo parin koivun takana oleva laatikko, taloa paljolti muistuttaa.

Ja katsotaanpa uudelleen: Asutuksen keskellä ei aukkohakkuita. (vain kahden puun jättäminen pystyyn on kyllä mielestäni AUKKO)

Neuvoisin ottamaan silmän kouraan ja katsomaan tarkemmin...


Jep, aukolta näyttää.

Anna kun minä näytän missä kohtaa se aukko oikein on ↓


"Nyt aurinko paistaa paremmin ja itikat vähenevät."

Eiköhän se aurinko ois vähemmälläkin paistanut ja näyttää ainakin kyseisen talon takana olevan aika aukeaa jo valmiiksi. Kumma jos ei sieltä aurinko paista? Vai sielläkö on niitä lähiön taloja blokkaamassa valon pääsyn? Kyllähän se on valoisa nyt kun ei ole puun puuta ikkunan edessä, ettei vaan ollut syynä tämä: Ettei vaan puu kaadu niskaan ?

Itikat vähenevät... ? Vau, ota kuule ohovia jos häiritsee. Ne kuuluu kesään eikä Suomessa ainakaan vielä mitään malariaa ole.

Sanonpahan vaan, että kyllä tätä menoa saat hyvilläsi olla kun ei pihalaudalle eksy lintu, orava eikä mikään muukaan ötökkä. Kunhan on naapurissa Homo Sapiens, se riittää. Niinkö?







3 kommenttia:

  1. Hei Pauliina,
    Hyvä kun lukijamme ovat tekemäämme sisältöön kriittisiä. Kuvaa ottaessani käytössäni oli laajakulmaobjektiivi (10-22mm) mikä vääristää "aukkoa" suuremmaksi kuin miltä se näyttäisi silmin katsottuna paikan päällä. Otin kuvan aukon reunalta eli heti takanani oli lisää puita pystyssä. Kyseinen paikkahan oli alkujaan harvaan kasvanut (nopeasti katsottuna vain yksi kanto näkyy) ja kyseinen puupino ei ole kaadettu samasta paikasta vaan metsäkone on kasannut lähiympäristön puut tähän pinoon avaran alueen vuoksi. Tarkoitukseni on luoda miellyttäviä kuvia, jotka herättävät lukijoiden mielenkiinnon kyseistä uutista kohtaan. Jos olisin rajannut lisää puita kuvan keskiöön niin kuva olisi ollut mielestäni liian sekava - oletin että kuvan reunoilla olevat puut olisivat riittäneet kertomaan että on täällä enemmänkin puita jätetty pystyyn. Metsäkonehan joutuu tekemään sen verran tilaa, että mahtuu kulkemaan ja tätä suurempia aukkoja en itse havainnut. Objektiivi ja olinpaikkani hieman vääristävät "aukon" mittasuhteita, mutta muihin ottamiini kuviin verrattuna tämä on mielestäni mieluisin katsella ja välittää oleellisen tiedon lukijoille.

    Kiitos palautteesta – otsikointiinne voisin hieman puuttua: Yle Kuopio ei tee hakkuita vaan Kuopion kaupunki :)

    Terv. Joonas Nieminen / Yle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Joonas Nieminen!
      Kiitos paljon kommentistanne. Olen varma, ettei aukko näytä yhtään pahalta paikan päällä ollessa. Pitäisi vaikka käydä etsimässä kyseinen "aukko" ja katsella paikan päällä. Minä vain olen tälläinen viherpiiperö metsäfriikki, jonka silmiin pistää kaikki vähempikin. Olen varma että ammattilaisena valitsitte parhaimman mahdollisimman kuvan ja niin teittekin. Ei syytä huoleen. Juurikin tuo harvennustyyli; jumalattoman isolla koneella tehtynä on mielestäni huono asia. Kokemusta on. Tälläkin hetkellä kone halkoo lähimetsässä ajouraa. Ajouralta siis poistetaan kaikki puut ja sitten siellä metsässä pitäisi olla vielä jotakin mitä harventaa. Kuten kirjoitin yhteen blogi tekstiini: ... se että se hammastikkukoivikko harvennetaan konevoimin niin että jäljelle jää muutama puu vaurioitunein juurikoin. Tässä ois Suomen TE-palveluille pikku vinkki: pannaan ne työttömät metsään käsivoimin tekemään.
      Se on työlästä, raskaa ja aikaa vievää. Tiedän.

      Ps. Otsikointi korjattu, kiitti vinkistä!

      Poista
  2. Hei Pauliina,
    Kuva on otettu Petosella Piekanankuja 6 rivitalojen takaa menevältä kävelytieltä/polulta mikä vie Petosen koirapuistoon. Metsurin käyttö metsäkoneen sijaan on varmasti ollut varteenotettava vaihtoehto mitä ovat pohtineet tämänkaltaisissa tilanteissa ylimääräisten vaurioiden välttämiseksi. Toisaalta metsäkoneella työn saa tehtyä ripeämmin jolloin meluhäiriöt kestävät vähemmän aikaa ja yleensä metsäkoneen käyttö on edullisempaa pienemmän henkilömäärän ja käytetyn ajan ansiosta. Ymmärrän pointtisi.

    Terv. Joonas Nieminen / Yle

    VastaaPoista